Dikke cheque van Tafelronde 12 Zaanstreek voor Jeugdfonds Sport & Cultuur: 11.500 euro voor minderbedeelde kinderen

Vanaf links: Ron Witbaard (ex-voorzitter JFSC Zaanstreek), Els van Dam (bestuurslid JFSC Noord-Holland), Jacob Prins (Tafelronde 12) en Jesper Kordes (voorzitter Tafelronde 12).© Foto Herbert Wiggerman.

Hans Swierstra
Wornmer

Tijdens een bijeenkomst in Wormer waar het Jeugdfonds Sport & Cultuur (JFSC) Zaanstreek definitief opging in het JFSC Noord-Holland heeft Tafelronde 12 Zaanstreek een cheque van maar liefst 11.500 euro uitgereikt.

Dit geld komt ten goede van kinderen in gezinnen met minder geld, door voor hen sport- of cultuurlessen (dans, muziek, etc) te betalen. Tafelronde 12 Zaanstreek had het geld ingezameld door Zaanse foodondernemers te verleiden om producten te doneren. Vervolgens werden daarmee 700 kerstpakketten gevuld, die verkocht werden aan het bedrijfsleven.

Boodschap

Er verandert niets in het doen van aanvragen, nu het JFSC Noord-Holland de coördinatie op zich neemt. Een duidelijke boodschap, voor onder meer medewerkers van scholen, bewindvoerders, sport- en cultuurcoördinatoren, Vluchtelingenwerk, Jeugd- en wijkteam. Zij zijn degenen die de aanvragen coördineren als zij tijdens hun werk kinderen in minimasituaties spreken. Verder verklaarde het JFSC Noord-Holland de volledige kosten (700 euro) te kunnen dragen voor zwemlessen met A-diplomagarantie voor Zaanse kinderen in minima-situaties. Dit zo lang de middelen beschikbaar zijn in het project ’Alle kinderen een zwemdiploma!’.

Op de feestelijke bijeenkomst ontving vrijwilliger Rob Fieseler (81) cadeaus voor meer dan tien jaar inzet voor het JFSC Zaanstreek. Als symbolische overdracht gaf Ron Witbaard namens JFSC Zaanstreek drie Verkade-repen aan het Noord-Hollandse bestuurslid Els van Dam. Een grote reep symboliseerde Zaanstad (meer inwoners), twee kleinere Wormerland en Oostzaan.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.