Woonvorm voor jongeren met autisme op Galgeriet moet in 2024 klaar zijn

De gemeente Waterland, Hoorne Vastgoed, projectontwikkelaar BPD en Stichting Boeglijn werken samen aan de bouw van woningen voor jongvolwassenen met autisme.© Foto Gemeente Waterland

Robert Jan van der Woud
Monnickendam

De gemeente Waterland, Hoorne Vastgoed, projectontwikkelaar BPD en Stichting Boeglijn slaan de handen ineen voor de bouw van woningen voor jongvolwassenen met autisme. De 18 wooneenheden maken deel uit van de bouwplannen op het Galgeriet.

De partijen hebben een overeenkomst getekend en gaan nu onderzoeken of het plan om een woonvorm haalbaar is. Stichting Boeglijn werd opgericht door ouders in de gemeente Waterland die niet alleen woningen voor hun kinderen met autisme willen realiseren, maar daarbij ook de zorg- en dienstverlening willen onderbrengen.

De komende maanden wordt in overleg gekeken naar de mogelijkheden om samen een woonzorglocatie te ontwikkelen, die onderdeel uitmaakt van het veel grotere bouwproject Galgeriet. De vier partijen hopen dat ze rond 1 september een definitief ontwerp voor de bouw kunnen presenteren. Ze streven ernaar dat de zorglocatie medio 2024 opgeleverd kan worden.

De gemeente is enthousiast over de ontwikkeling, zeggen wethouders Theo van Eijk van ruimtelijke ordening en Ton van Nieuwkerk (zorg en welzijn). ,,De samenwerking met deze lokale initiatiefnemers is enorm waardevol en wordt hopelijk een groot succes. Door deze woonzorglocatie toe te voegen aan het gebied komt er ruimte voor zelfstandige bewoning voor jongvolwassenen met autisme in Waterland.”

Het voormalige bedrijventerrein Galgeriet wordt herontwikkeld tot een woon-, werk- en winkelgebied. Het project bestaat uit onder meer een supermarkt, commerciële voorzieningen, huur- en koopwoningen en bijbehorende faciliteiten.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.