Bouw van nieuw restaurant aan Dorpsplein Callantsoog kan van start. Met terras ’op het mooiste plekje van het plein’

Jaap van Vuure (zittend links) met Klaas Jan Dekker, Rick Zutt en Arjen Bos van bouwbedrijf K. Dekker.© Foto aangeleverd

Mike Deutekom
Callantsoog

,,De procedure om te mogen beginnen met bouwen duurde even langer dan gehoopt maar we kunnen nu aan de slag.’’ Ondernemer Jaap van Vuure laat de komende elf maanden een gloednieuw restaurant met daarboven een kantoor bouwen aan het Dorpsplein 38 in Callantsoog.

Volgens Van Vuure krijgt het nieuwe restaurant een terras ’op het mooiste plekje van het plein’. De gevel en het terras liggen op het westen en hebben daarom zon totdat ze achter de duinenrij verdwijnt. Bovendien kijken de terrasbezoekers uit op de rest van het Dorpsplein.

,,We verwachten dat het project begin volgend jaar klaar is, zodat het restaurant voor het nieuwe toeristenseizoen open kan. Kun je met Pasen daar lekker komen dineren’’, lacht hij.

Bouwopdracht

De eigenaar van het achter het pand liggende filiaal van Albert Heijn laat het huidige gebouw slopen. Aannemingsbedrijf K. Dekker gaat het nieuwe pand, ontworpen door Pieter Jan Vos architecten uit Callantsoog, bouwen. Vrijdagmiddag werd de bouwopdracht ondertekend door Van Vuure en de directie van K. Dekker.

In het nieuwe pand komt beneden een restaurant met kelder en groot terras, op de bovenverdieping komt kantoorruimte. ,,De kantoren zijn al verhuurd. Jeroen Tiebie met zijn bedrijf zit in het kantoor, die komt na de nieuwbouw gewoon weer terug. Voor het restaurant zoek ik nog een gegadigde.’’

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.