FC Volendam sorteert met komst van Deense rechtsback Oskar Buur voor op de eredivisie

Oskar Buur.

Richard Walraven
Volendam

Wim Jonk en Jasper van Leeuwen zijn al druk doende bij FC Volendam een selectie op eredivisieniveau op te bouwen. Dinsdag presenteerde de club een nieuwe rechtsback: Oskar Buur.

De 23-jarige Deen heeft voor 2,5 jaar getekend bij FC Volendam met een optie (voor de club) voor nog een seizoen. Buur heeft onlangs zijn contract laten ontbinden bij Wolverhampton Wanderers, waardoor de koploper van de eerste divisie geen transfersom voor hem hoeft te betalen en hem buiten de transferwindow kon inlijven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Met Buur heeft Volendam de gedroomde opvolger voor rechtsback Denso Kasius in huis gehaald. Al in de zomer van 2020 hengelde de club naar de diensten van de voormalige Deense jeugdinternational, die bij Wolverhampton maar weinig aan spelen toe kwam. De Engelse Premier League-club wilde destijds niet mee werken aan een verhuurperiode bij een club die niet op het hoogste niveau uit kwam.

De offensief ingestelde verdediger gold in zijn jeugdjaren als groot talent. Reden voor Wolves om Buur in 2017 naar Engeland te halen. Daar maakte hij weliswaar zijn debuut in de premier league en speelde hij Europees in de Europa League, maar Buur zat er vooral op de bank of speelde in het beloftenteam. Ook werd hij een half jaar verhuurd aan het Zwitserse Grasshoppers, waarvoor hij elf wedstrijden speelde.

Technisch directeur Jasper van Leeuwen van FC Volendam noemt de komst van Buur een onverwachts buitenkansje. Bovendien benadrukt hij dat de club daarmee ’beter voorbereid is op het promotiescenario’. Eerder deden Van Leeuwen en trainer Wim Jonk dat ook bij het aantrekken van Benaissa Benamar en Franco Antonucci in januari. Beide spelers worden voor een half jaar gehuurd van respectievelijk FC Utrecht en Feyenoord. Echter als FC Volendam promoveert en eredivisie gaat spelen blijven ze nog een jaar langer in dienst van de club.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen