Zwaargewonde fietser (16) aangetroffen op Duinroosweg in Callantsoog; 60-jarige bestuurster doorgereden, maar later aangehouden

© GLOCALmedia

© GLOCALmedia

© GLOCALmedia

© GLOCALmedia

1 / 4
Internetredactie
CALLANTSOOG

Een 16-jarige fietser is zondag aan het einde van de avond zwaargewond geraakt bij een ongeval op de Duinroosweg in Callantsoog. Een automobilist is na het ongeval doorgereden, maar kon even later worden aangehouden.

De hulpdiensten rukten massaal uit na de melding van het ongeval.Ter plekke werd het slachtoffer gevonden met een beschadigde fiets. Een ander voertuig was niet aangetroffen.

De fietser is ter plekke behandeld door ambulancepersoneel, onder begeleiding van een trauma-arts die was gearriveerd in een traumaheliktoper. Daarna is het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

(Tekst gaat door onder foto)

© GLOCALmedia

De politie startte een onderzoek en kon dankzij een oplettende getuige de weggereden auto snel traceren bij een woning in Callantsoog. Hierbij werd een zestigjarige vrouw aangetroffen die onder invloed was van alcohol. Zij werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanrijding en rijden onder invloed en is meegenomen naar het politiebureau. Ook werd haar rijbewijs ingevorderd. Op dit moment zit zij nog vast voor verhoor. De auto is in beslag genomen voor onderzoek.

Er is tot 2.30 uur sporenonderzoek gedaan door de politie en Verkeersongevallendienst.

© GLOCALmedia

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.