Den Helder Suns alleenheerser bij basketbalsters

Ruud Ramler
Den Helder

De basketbalsters van Den Helder Suns hebben alleen de leiding genomen in de eredivisie. Grasshoppers, dat de eerste elf duels ook allemaal won, werd met 67-64 geklopt in Sporthal Sportlaan.

Het was in meer opzichten een wedstrijd met twee gezichten. Niet goed, wel spannend. In de eerste helft liepen de bezoeksters maximaal dertien punten weg naar 14-27. Halverwege was het verschil nog negen: 32-41.

De landskampioen kwam vervolgens aanzienlijk scherper de kleedkamer uit en was met een 9-0 run weer helemaal bij de les 41-41. Met name aangespoord nu door Kiki Fleuren, die voor rust opviel door mislukte schoten en verkeerde beslissingen. Elke keer weer zocht ze de weg binnendoor waar Grasshoppers haar alleen kon stoppen door fouten te maken. Fleuren die vanuit het veld moeizaam de juiste richting vond faalde vanaf de vrije worplijn niet of nauwelijks.

Nagenoeg in haar eentje bezorgde ze haar ploeg bij 51-50 weer een voorsprong. De marge liep maximaal op tot tien (62-52) maar met het einde in zicht was het toch weer een spannende wedstrijd, 65-64. Op dat moment, een dikke minuut voor tijd, graaide Zoë Slagter haar belangrijkste rebound uit de lucht en mikte Janiek van Veen twee vrije worpen binnen die de eindstand bepaalden. Grasshoppers ging nog op zoek naar de driepunter om maximaal te kunnen verlengen maar vond het geliefde wapen nu niet.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen