Het is stil. Nachthoreca Schagen wacht ontwikkelingen nog af maar zint op actie: ’Mensen moeten weten dat wij ook nog bestaan’

De Gevel in betere tijden, bij het vijftigjarig bestaan. Links Partrick Brakenhoff.© Archieffoto Nick Maarsen

Lars van der Bel
Schagen

In navolging van het initiatief De Nacht Staat Op wacht ook de nachthoreca in Schagen op het heropenen van hun gelegenheden. ’Mensen moeten weten dat wij ook nog bestaan.’

Zo plotseling als de verontwaardiging van de nachthoreca deze week opkwam, zo geruisloos is deze nu ook weer verdwenen, onderschrijft Partrick Brakenhoff, eigenaar van De Gevel. „Het is stil.” Maar mocht er een actie komen, dan zal Brakenhoff dat wel van harte toejuichen. „We hebben gezien dat het werkt toen de horeca van zich liet horen. Een actie juich ik daarom wel toe. Ik hoop dat er wat gaat gebeuren. Mensen moeten weten dat wij ook nog bestaan.”

Nijpend

Hoewel de nachthoreca al lange tijd niet van zich heeft laten horen, is de situatie nog altijd nijpend, vertelt Brakenhoff. „De Gevel is ingericht op 800 man, en die zijn nu al zo’n twee jaar lang niet langs geweest. En we krijgen niet alles vergoed vanuit de overheid.”

Bovendien vreest Brakenhoff dat de huidige situatie ook op de lange termijn gevolgen zal hebben. „De meesten hebben ondertussen wel een andere baan. En wat ik heb gehoord, is dat ze ontzettend goed betalen bij de GGD. Dus is het ook maar de vraag of ze terugkomen.”

Nauw overleg

Mocht er een actie ondernomen worden, besluit Brakenhoff, dan zal dat ook dit keer in nauw overleg gebeuren met zijn concullega’s en natuurlijk de burgemeester. „Ik ga niet een boete van 5000 euro riskeren.”

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.