Populieren langs de N242 zijn een gevaar voor de verkeersveiligheid. Na de kap worden nieuwe bomen aangeplant

Van onze verslaggever
Winkel

In opdracht van de provincie Noord-Holland kapt WaakSaam een groot deel van de populieren langs de provinciale weg N242 bij Winkel en Nieuwe Niedorp.

Het gaat om populieren die langs de N242 op de route tussen de Westfrieschedijk en de Terdiekerweg zijn aangeplant voor de houtproductie. Uit onderzoek is gebleken dat de populieren bovenin zijn ingescheurd en dat de delen van de bomen af kunnen knappen tijdens een storm. Omdat dit een risico vormt voor de verkeersveiligheid worden deze bomen weggehaald.

Herplanting

Na de kap wordt gelijk gestart met de herplanting van dit gebied. In verband met de vliegroutes en foerageergebieden van beschermde diersoorten worden de populieren in twee fasen gekapt. Een deel in februari 2022 en een deel in 2026.

Op 7 februari wordt gestart met het kappen van de bomen het verst van de weg. Deze werkzaamheden duren ongeveer twee weken en hiervoor zijn geen verkeersmaatregelen nodig. Vanaf 21 februari wordt de voorste rijen bomen gekapt. Deze werkzaamheden duren negen dagen.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.