Ervaren tegenstander is ook ’vrij traag en sloom’ en daar profiteren de handbalsters van DSS optimaal van

Robin Kaandorp
Voorhout

Na een pauze van ruim twee maanden stond er voor DSS weer een competitieduel op het programma. Uit bij Foreholte verraste de eerste divisionist door met 24-29 te winnen.

,,Het was een beetje van: we zien het wel”, stelde coach Zoran Jovanovic dat er vooraf moeilijk ingeschat kon worden hoe zijn team er voorstond. ,,We hebben nog maar een paar keer binnen getraind en daarvoor zo goed en zo kwaad als het ging op het buitenveld. Gelukkig hadden we vrijwel altijd wel een goede groep, want ik miste er nooit heel veel tegelijk.”

Tegen Foreholte moest de geroutineerde coach het stellen zonder ervaren krachten zoals Angelique de Groot en Maxime Sinnige. ,,Dus het was nog wat jonger dan het normaal al is.”

Maar hij werd blij verrast door zijn ploeg. Foreholte stond immers op de vijfde plaats en bovendien had DSS nog geen enkel punt buiten Heemskerk weten te pakken. ,,Maar we hebben echt een goede wedstrijd afgeleverd. We hebben geknokt en verdiend gewonnen. Het zijn stuk voor stuk meiden die graag willen en zij hebben vanavond laten zien echt een team te zijn.”

In de eerste helft ging de score redelijk gelijk op. Halverwege leidden de bezoekers met 13-14. ,,Het was na die eerste helft wel duidelijk dat we het op snelheid moesten doen. De formatie uit Voorhout is een ervaren, maar ook een vrij trage, slome ploeg. Daar moesten dus veel energie tegenover stellen. En dat hebben we ook gedaan. We hadden steeds een doelpunt of 3,4,5 voorsprong en zijn na rust niet in gevaar geweest.”

Jovanovic liet al zijn drie keepers spelen en zag in de opbouw Kim de Ruyter een erg sterke wedstrijd afleveren. ,,Maar iedereen had zijn aandeel. De scores kwamen ook van alle kanten. Ik heb echt genoten.’’

Foreholte-DSS 24-29

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen