Econoom Lot Winkel aangesteld als nieuwe bestuurder bij Dijklander Ziekenhuis

Lot Winkel© Foto Dijklander

Michiel Snik
Hoorn

De raad van commissarissen van het Dijklander Ziekenhuis heeft Lot Winkel benoemd als lid van de raad van bestuur. Zij start 1 mei en volgt interim bestuurder Ankie van Rossum op.

Winkel heeft ruime ervaring als divisiemanager in de ziekenhuiszorg en in het bedrijfsleven. Zij werkt sinds 2011 in diverse bedrijfsvoerings- en managementposities in het UMC Utrecht, waarvan de laatste jaren als voorzitter Divisie Kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Douwe Egberts

Voordat Winkel overstapte naar de ziekenhuiszorg werkte zij 16 jaar bij Sara Lee/Douwe Egberts. Zij is afgestudeerd als econoom.

,,Wij zijn blij dat Lot Winkel samen met Jeroen Muller en Edo Schubert het Dijklander gaat leiden’’, meldt Piet Batenburg, voorzitter van de raad van commissarissen van het ziekenhuis. ,,We hebben er alle vertrouwen in dat zij met haar ruime ervaring als directeur in de zorg in combinatie met haar financiële achtergrond een waardevolle bijdrage gaat leveren aan het realiseren van een duurzame toekomst van het ziekenhuis.’’

Winkel vindt dat het Dijklander Ziekenhuis mooie ambities heeft als groot opleidingsziekenhuis in de regio waarin persoonlijke ontwikkeling en aandacht voor medewerkers en patiënten centraal staan. ,,Daarnaast sluit de cultuur van korte lijnen, persoonlijk contact en daadkracht goed aan bij mijn manier van werken.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen