Transport en zonne-energie langs afslag 3; vanuit de lucht is actief familiebedrijf Beets al te herkennen | luchtfoto

Transportbedrijf Beets bv aan de Oosterdwarsweg 1 in Wijdewormer.© Luchtfoto Wim Egas

Wijdewormer

Afslag 3 van de autosnelweg A7 Zaanstad-Purmerend leidt naar de Oosterdwarsweg in Wijdewormer. In het polderlandschap langs de Machinesloot en zelfs vanuit de lucht drukt transport-, op- en overslagbedrijf Beets een indrukwekkend stempel op het landschap van Wijdewormer. In kapitale letters is de bedrijfsnaam van grote hoogte te lezen, als bewijs dat hier een actief familiebedrijf is gevestigd.

In 2025 is het negentig jaar geleden dat Albert Beets zijn vervoersbedrijf in agrarische producten (in 1935 vooral hooi en melk) startte. Inmiddels leidt alweer de derde generatie Beets dit bedrijf dat zowel nationaal als internationaal bekendheid heeft opgebouwd in de transportwereld. Wat ze zoal vervoeren? Bulkgoed zoals siloproducten en droge poeder in grote hoeveelheden voor de diervoedersector, hout, stukgoed en containers, vooral van en naar havens. Boots heeft een groot wagenpark en 12.000 vierkante meter loodsruimte en buitenterrein voor op- en overslag en zogenoemde ompaksystemen waardoor los gestorte bulkproducten in vaten, bigbags of bijvoorbeeld emmers worden ingepakt.

Eind 2019 werden circa zesduizend zonnepanelen op de loodsdaken van Beets bv geplaatst, waardoor zo’n zeshonderd woningen in de omgeving van groene stroom worden voorzien via Main Energie, stroomleverancier voor ondernemers. Slechts een deel van de opbrengst wordt voor eigen gebruik ingezet. Handig, zeker nu de klimaatverandering zorgt voor noodzakelijke innovatie van de transportwereld en elektrisch rijden in de toekomst een doel wordt.

De weg haaks op de Oosterdwarsweg is de Noorderweg. In de verte de Jisperdijk. Rechts de Machinesloot. Links aan de Oosterdwarsweg bedrijvigheid op het perceel van de landelijke rijvereniging en ponyclub Amethyst.

Bestellen

Een afdruk van deze

luchtfoto is na te bestellen op de website www.fotostudiobeemster.nl. Op de homepage webshop

aanklikken.

Voor eventuele vragen: Fotostudio Beemster 06-55704030

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.