Wereldkampioen Magnus Carlsen wint Tata Steel Chess voor de achtste keer

Magnus Carlsen won zaterdagavond van Fabiano Caruana en pakte daarmee zijn achtste toernooizege in Wijk aan Zee.© Foto Ron Pichel

ANP
WIJK AAN ZEE

De Noorse schaker Magnus Carlsen heeft in Wijk aan Zee voor de achtste keer de eindzege veroverd bij het Tata Steel Chess. De wereldkampioen had in de twaalfde en voorlaatste ronde aan een remise voldoende tegen de Amerikaan Fabiano Caruana om de titel vroegtijdig veilig te stellen. Hij won echter na een langdurige partij van 49 zetten.

Voor Carlsen stond op de slotdag nog een partij tegen Daniil Doebov op het programma. De Rus moest het toernooi vrijdag echter verlaten wegens een positieve coronatest. Daardoor krijgt Carlsen zondag zonder te spelen het punt cadeau.

De Noorse grootmeester eindigt in Wijk aan Zee ongeslagen op 9,5 punten. De Nederlander Anish Giri, die in de tweede ronde verloor van Carlsen, staat na twaalf ronden op de vierde plek met 7 punten. Hij moest zaterdag met wit genoegen nemen met remise in zijn duel met de Zweed Nils Grandelius.

De aftredende titelhouder Jorden van Foreest, die vrijdag landgenoot Giri versloeg, kwam met zwart remise overeen met de Pool Jan-Krzysztof Duda. Van Foreest neemt met 6 punten de achtste plek in.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen