’Die ploeg heeft doelpunten nodig en ik ben een spits die makkelijk doelpunten maakt’. Fijne binnenkomer met twee treffers voor Jizz Hornkamp bij Willem II

Richard Walraven

Jizz Hornkamp voetbalt de komende jaren voor Willem II. De Tilburgers hebben de aanvaller uit De Rijp - die de afgelopen anderhalf jaar in 54 duels 25 scoorde voor FC Den Bosch - vastgelegd tot medio 2024 met een optie voor nog een jaar.

1 Gefeliciteerd met je terugkeer in de eredivisie. Waarom Willem II?

„Toen Willem II belde naar mijn zaakwaarnemer met de vraag of ik interesse had, heb ik direct ja gezegd. Ik wilde heel graag in de eredivisie voetballen en Willem II is in mijn ogen een club van naam. Er waren meer clubs, ook uit de eredivisie, met interesse, maar ik heb bewust voor Willem II gekozen. Die ploeg heeft doelpunten nodig en ik ben een spits die makkelijk doelpunten maakt. Ik word de opvolger van Wriedt, al wist ik op dat moment niet dat die zou vertrekken. Maar dat zegt verder niets. Ik moet gewoon presteren anders sta ik er naast.

2 Als speler van Heerenveen ging je naar Den Bosch omdat je als spits wilde spelen en niet als verdediger. Heb je garanties gevraagd?

„Ik heb het daar niet eens over gehad met trainer Fred Grim tijdens onze gesprekken. Ik hoef die garantie niet te krijgen. Het was duidelijk dat de club me als spits heeft gehaald. Bij Heerenveen zat er destijds een trainer die het als spits niet in me zag zitten. Dat was het probleem.”

3 Je bent maandag in Tilburg begonnen, voel je je er al een beetje thuis?

„Het voelt goed. Ik kende al een paar jongens, dat maakt het makkelijker. Woensdag hebben we een oefenwedstrijd gespeeld tegen Roda. Ik heb de eerste helft meegedaan en twee keer gescoord. Dat was wel een fijne binnenkomer. Hopelijk geeft het ook wat vertrouwen voor de competitie, want daarin staat Willem II te laag. Daar gaan we dus verandering in brengen. Wat mijn eerste competitiewedstrijd wordt? RKC-thuis. De oude club van de trainer en met publiek. Mooi potje om mee te debuteren.

Paspoort

Naam:

Jizz Hornkamp

Leeftijd:

23 jaar

Beroep:

voetballer

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen