Jaap Uijlenbroek interim directeur paleis Soestdijk; Oud-directeur Rijksvastgoedbedrijf startte destijds het verkoopproces van paleis

© archieffoto Studio Kastermans

Eric Lorier
Baarn

Jaap Uijlenbroek wordt per 1 februari 2022 interim-directeur Paleis Soestdijk. Hij volgt Frans van der Avert op, die nog wel verbonden blijft aan het paleis als strategisch adviseur.

Jaap Uijlenbroek heeft ruim twintig jaar bij de Rijksoverheid gewerkt op meerdere managementposities en was tot 2019 Directeur Generaal bij de Belastingdienst. Van 2014 tot en met 2016 was hij directeur-generaal Rijksvastgoedbedrijf (RVB) en was hij onder meer verantwoordelijk voor de fusie van Dienst Vastgoed Defensie, de Rijksgebouwendienst, het Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf en de directie Vastgoed. Onder zijn eindverantwoordelijkheid is ook het verkoopproces van landgoed Paleis Soestdijk gestart en heeft de voorselectie van geïnteresseerde partijen plaatsgevonden. In januari 2017 vertrok hij bij het RVB. Jaap Uijlenbroek heeft geen rol gespeeld in het verdere selectieproces en de verkoop van het landgoed van het RVB aan de MeyerBergman Erfgoed Groep.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen