De broers Hulsebosch uit Julianadorp maken kans op de prestigieuze prijs Agrarisch Ondernemer 2022

De broers Hulsebosch uit Julianadorp.

De broers Hulsebosch uit Julianadorp.© Aangeleverde foto

Delano Weltevreden
Julianadorp

Hulsebosch Bloembollen BV uit Julianadorp maakt kans op de prestigieuze prijs Agrarisch Ondernemer 2022. Het bedrijf is eigendom van de broers Roland, Ryan en Roy Hulsebosch.

Tien kandidaten strijden om de titel. De prijs wordt dit jaar voor de 26e keer uitgereikt aan een topondernemer met passie, lef, ambitie en doorzettingsvermogen. De titel geeft erkenning aan ondernemers die een voorbeeld zijn voor de sector en waar andere bedrijven in de keten door geïnspireerd worden.

De onafhankelijke, vakkundige jury kiest uit de tien kandidaten vijf genomineerden die gaan strijden om de titel. De winnaar wordt donderdag 31 maart bekendgemaakt in De Basiliek in Veenendaal. De tien kanshebbers komen uit het hele land. Er is nog een kandidaat uit Noord-Holland, namelijk Beemster Valley, een akkerbouwbedrijf uit Noordbeemster.

Geldbedrag

De winnaar draagt vanaf donderdag 31 maart niet alleen de titel, maar ontvangt daarnaast een geldbedrag van 12.500 euro. Ook wordt op dezelfde dag de Publieksprijs uitgereikt aan de ondernemer die de meeste publieksstemmen heeft vergaard. Iedereen kan vanaf 25 februari een stem uitbrengen.

De verkiezing is een initiatief van Boerderij, Groenten & Fruit, Pluimveehouderij en Food & Agribusiness. Voor de winnaar gaan volgens de organisatoren deuren open die anders dicht blijven. De winnaar wordt gezien als ambassadeur van het ondernemerschap in zijn of haar sector en van de land- en tuinbouw in het algemeen.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.