AZ wint gemakkelijk van NAC in oefenwedstrijd en laat Ghanese stagiair een half uur meedoen

AZ viert het doelpunt van Hakon Evjen (rechts).

AZ viert het doelpunt van Hakon Evjen (rechts).© Foto Theo Brinkman

Theo Brinkman
Wijdewormer

AZ heeft vrijdagmiddag een oefenwedstrijd tegen NAC met 3-0 gewonnen. Het duel op het trainingscomplex in Wijdewormer bestond uit drie delen van een half uur, waarbij verschillende opstellingen werden gebruikt.

Bij AZ ontbraken Jesper Karlsson, Pantelis Hatzidiakos en Aslak Witry door (lichte) blessures. Zij draaiden een eigen trainingsprogramma en lieten de wedstrijd aan zich voorbijgaan.

Bruno Martins Indi maakte zijn rentree, na ruim een maand afwezigheid. De centrale verdediger ontbrak sinds de winterstop omdat hij aan zijn teen geopereerd is. Hij deed tegen NAC een half uur mee en werd daarna vervangen door jeugdspeler Maxim Dekker.

Zie ook: Bruno Martins Indi: ’Ik had al jaren last van die teen’

In het laatste deel van de wedstrijd deed bij AZ ook een stagiair mee. De jonge Ghanees Emmanuel mag zich tijdens een stage van enkele weken laten zien bij de club. In de oefenwedstrijd tegen NAC speelde hij als linksbuiten.

Zie ook: AZ hoopt jonge linksback van AC Milan in de komende dagen vast te leggen

(Tekst gaat verder na de foto)

De stagiair: de Ghanese aanvaller Emmanuel.

De stagiair: de Ghanese aanvaller Emmanuel.© Foto Theo Brinkman

De doelpunten van AZ werden gemaakt door Vangelis Pavlidis (rebound na een schot van Albert Gudmundsson), Hakon Evjen (schot van afstand) en Albert Gudmundsson (strafschop).

Beginopstelling AZ: Vindahl; Sugawara, Beukema, Martins Indi, Wijndal; Midtsjø, De Wit, Clasie; Evjen, Pavlidis, Gudmundsson.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen