Stadsschouwburg Velsen zegt ’welkom terug’ met filmweekend; vijf klassiekers en kaskrakers

Lady Gaga in ’House of Gucci’.© Foto Metro Goldwyn Mayer Pictures Inc.

Ton de Lange
IJmuiden

In Stadsschouwburg Velsen wordt op 29 en 30 januari de versoepeling van de coronamaatregelen gevierd met een ’Welkom terug filmprogramma’ en geopende horeca.

Het feestelijke wordt onderstreept door zowel zaterdag (18.45 uur) als zondag (16 uur) Steven Spielbergs remake van de klassieke musicalfilm ’West Side Story’ te vertonen. Tevens de nieuwste verfilming van Shakespeares toneelklassieker, door topregisseur Joel Coen ’The tragedy of Macbeth’ genoemd (zondag 19.30 uur). Met in de hoofdrollen meervoudig Oscar-winnaars Denzel Washington en Frances McDormand, vrouw van de regisseur.

(Tekst gaat door onder de foto)

Daniel Craig als James Bond.© Foto Nicola Dove

Verder de twee kaskrakers van vorig jaar: Daniel Craig in zijn laatste James Bond-rol in ’No time to die’ (zondag 12 uur) en popdiva Lady Gaga nu als actrice in haar tweede indrukwekkende hoofdrol in ’House of Gucci’ (zaterdag 15.30 uur). Het filmweekend begint zaterdag om 13 uur met een jonge Nederlandse classic: De Luizenmoeder.

Het theaterprogramma gaat op 2 februari weer van start, met de Jon van Eerd-klucht ’Harrie neemt de benen’. Vanwege de verplichte 22 uur sluitingstijd is het nog steeds schuiven geblazen met aanvangstijden. De actuele ’stand’ is te vinden op stadsschouwburgvelsen.nl.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen