Grofgebekte gewapende overvallers Used Products Purmerend op beeld bij Opsporing Verzocht

© Videostill Opsporing Verzocht

Internetredactie
Purmerend

Beelden van gewapende overval die op 7 augustus 2021 plaatsvond op het Used Products-filiaal aan de Hoogstraat in Purmerend zijn dinsdagavond getoond in het tv-programma Opsporing Verzocht. Op de beelden is te zien hoe de grofgebekte overvallers een medewerker van de winkel en een klant bedreigen met een vuurwapen en mes. De slachtoffers werden ook vastgebonden.

De twee overvallers, die voortdurend het woord ’kanker’ gebruikten, gingen ervandoor met een buit die bestond uit onder meer zilver en goud, een aantal telefoons en contant geld. De politie gaat er echter vanuit dat de daders een andere buit voor ogen hadden. Op beelden is te zien hoe de overvallers om horloges blijven vragen nadat de 24-jarige medewerker de kluis heeft geopend. Ook vragen ze waar ’de andere kluis’ is. Maar een andere kluis was, net als de horloges, niet in het pand aanwezig.

Huiswerk

,,Je zou bijna kunnen zeggen dat de overvallers hun huiswerk niet goed hadden gedaan’’, laat woordvoerster Felicity Bijnaar weten in de uitzending. In het verleden deelde de winkel een pand met een horlogewinkel, de politie vermoedt dat hierdoor verwarring is ontstaan. ,,Het maakte de situatie voor de medewerker wel ontzettend angstig omdat ze dachten dat hij loog’’, vertelt Bijnaar die laat weten dat de overval hectisch verliep. ,,Zo was een van de overvallers was op een gegeven moment zijn tiewraps kwijt. De chaos en frustratie bij de overvallers is beangstigend voor slachtoffer geweest en ronduit gevaarlijk. Je moet er niet aan denken dat ze in hun emotie toch hun wapens gebruiken.’’

Lees ook: Gewapende overval in Purmerend, politie zoekt twee verdachten

Ondanks het feit dat de daders mondmaskers droegen, hoopt de politie ze door het delen van de beelden op het spoor te komen. Volgens de politie zijn op de beelden nog veel herkenbare kenmerken te zien zoals kleding, postuur en manier van bewegen. De politie doet al enige tijd onderzoek en houdt er inmiddels rekening mee dat daders ui Amsterdam komen. Waarop dit is gebaseerd, wordt niet gezegd in de uitzending.

(tekst gaat verder onder de foto)

© Videostill Opsporing Verzocht

De kleinere dader had een Louis Vuitton-rugtas bij zich. Zijn langere metgezel droeg na de overval een rode boodschappentas van Vomar, met buitgemaakte spullen erin.

Na de overval gingen de daders ervandoor op een Honda-motorscooter en zijn ze later vermoedelijk overgestapt in een auto, een zwarte BMW 1-serie. Beide voertuigen waren gestolen. De auto werd teruggevonden op een parkeerplaats aan de Westervenne in Purmerend, de motorscooter in de bosjes bij de Burgemeester D. Kooimanweg, eveneens in Purmerend.

De politie vraagt mensen die meer weten over deze overval zich te melden via 0800-6070 of 0800-7000 (anoniem).

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen