Gemeente beducht voor toename verkeer in Venhuizen door Ronico

De bedrijfslocatie van Ronico langs de Lakemanweg in Venhuizen.

De bedrijfslocatie van Ronico langs de Lakemanweg in Venhuizen.© Foto Mediahuis

Cees Beemster
Venhuizen

Drechterland heeft de vergunningaanvraag van tulpenproducent Ronico geweigerd voor het verbouwen van de bedrijfsruimten langs de Lakemanweg in Venhuizen. Dit is gebeurd omdat de aanvraag volgens de gemeente in strijd is met het geldende bestemmingsplan.

Bovendien acht de gemeente de verwachte toename van het aantal verkeersbewegingen van en naar deze locatie in Venhuizen ‘onwenselijk voor de leefomgeving’.

Ronico heeft de opstallen op de hoek Lakemanweg en Kolkweg aangekocht om hier bloemboeketten voor supermarktbedrijf DekaMarkt te gaan maken. Dit gebeurt nu noodgedwongen nog op een andere locatie. Het bedrijf was al zonder vergunning gestart met het verbouwen en bouwen van bedrijfsruimte voor dit doel langs de Lakemanweg. Op last van de gemeente zijn die bouwklussen stilgelegd.

Nieuwe aanvraag

Na behandeling van de vergunningaanvraag, hebben burgemeesters en wethouders besloten de gevraagde vergunning voor de verbouwing van de bedrijfsruimte en het kappen van vier bomen niet te verlenen. Het maken van bloemboeketten voor DekaMarkt is volgens de gemeente ‘aan de hand van deze aanvraag niet mogelijk’. Tegelijk verwacht de gemeente dat Ronico ‘een nieuwe omgevingsaanvraag zal indienen’.

,,De gemeente is momenteel in gesprek met Ronico over de mogelijkheden op zowel deze, als andere locaties in het bezit van het bedrijf’’, laat Anouk Bosgoed namens Drechterland weten. ,,Vooruitlopend op de uitkomst van deze gesprekken is het nog niet mogelijk om iets te zeggen over eventuele voorwaarden.’’

Wel geeft Bosgoed aan dat één van de mogelijkheden is dat Ronico zijn plan in ‘een wat kleinere vorm’ op deze locatie uitvoert.

(Tekst gaat door onder de foto)

Fractievoorzitter Sjon Wagenaar van Progressief Drechterland.

Fractievoorzitter Sjon Wagenaar van Progressief Drechterland.© Foto gemeente Drechterland

‘Dezelfde zorgen’

Fractievoorzitter Sjon Wagenaar van Progressief Drechterland vreest meer vrachtverkeer op de Lakemanweg door de activiteiten van Ronico op deze plek. Hij vroeg het college van Drechterland tijdens de laatste raadsvergadering wat die hiertegen gaat doen. ,,De aanvraag is geweigerd vanwege een ongewenste verkeersontwikkeling’’, verklaarde wethouder Yvonne Roos-Bakker (VVD). ,,Een nieuwe aanvraag beoordelen we ook’’, verzekerde zij Wagenaar. ,,Wij hebben dezelfde zorgen als u.’’

Lees ook: Gemeente legt illegale verbouwing bij Ronico in Venhuizen stil

Lees ook: Tulpenproducent Ronico in Venhuizen maakt nu ook boeketten voor DekaMarkt

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen