Cas RC blijft erin geloven en pakte in extremis vijf ’lekkere punten’ tegen RC Eemland

Marcel Tabbers
Castricum

Vanuit een heuse ’teamtry’ maakte Michael Huis in ’t Veld het winnende punt voor Cas RC. Het won met 25-20 van RC Eemland. Na de score was de wedstrijd meteen afgelopen.

De thuisclub moest de tweede helft van het duel tegen de Amersfoorters nog uitspelen bij een 17-8 stand. Afgelopen september viel de scheidsrechter geblesseerd uit. Zoals te viel verwachten gingen de Amersfoorters volop in de aanval. Cas hield goed stand met een solide verdediging. Bryan de Jong vergrootte de voorsprong door de penalty tussen de palen te schieten (20-8). In ondertal kreeg Cas kort daarna een try en conversie tegen (20-15). De gelijkmaker was curieus omdat de bal duidelijk ’uit’ was en Eemland een try scoorde na een ingooi.

In plaats van bij de pakken neer te zitten, rechtte Cas, aangemoedigd door het fanatieke publiek, nog een keer z’n rug. De Jong miste een penalty en ’nummer 8’ Dave Koelman viel uit. Een gelijkspel leek aanstaande. Tot Huis in ’t Veld in de ’dying seconds’ een line-out nam en het hele team hem over de trylijn duwde waarna hij de bal op de grond drukte. Coach Tausinga Kautai was euforisch. „We hebben alles gedaan wat moesten doen tegen een lastige tegenstander.”

rugby ereklasse

Cas RCEemland 25-20

Scores Cas RC, tries: Michael Huis in ’t Veld (2), Chris Koop, Clayton Kiwara. Conversies: Clayton Kiwara, Bryan de Jong.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen