P3 in Purmerend mag weer open: Marcel Kapteijn and the Raindogs eerste act na de lockdown

The Raindogs spelen zondag 30 januari bij P3.

The Raindogs spelen zondag 30 januari bij P3.© Foto PR

Van onze verslaggever
Purmerend

Popzaal P3 mag weer open. Lokale legende Marcel Kapteijn (Ten Sharp) is de eerste die het podium mag beklimmen na de gedwongen coronasluiting. Met zijn band The Raindogs geeft hij zondagmiddag 30 januari een intiem concert.

Het is alweer jaren geleden dat Kapteijn met Ten Sharp de internationale hitlijsten bestormde, maar de Purmerendse muzikant zit sindsdien niet stil. Zijn band The Raindogs bestaat verder uit Sander Schuurman op gitaar en Nico Dobber op percussie. Het trio brengt een mix van een intieme songs en rauwe blues ten gehore.

P3 zet momenteel de programmering in de steigers voor de komende maanden. ,,We moeten ervoor zorgen dat de bezoekers hier coronaproof terecht kunnen’’, zegt Nanda Haverkort van de Purmerendse popzaal. Wat in ieder geval wel van start kan, is een serie semi-akoestische sessies op de zondagmiddag. ,,We hebben nog een aantal andere unieke kleinschalige concerten gepland.’’

Die staan elke laatste zondag van de maand op de agenda. Erwin Nyhoff vertolkt op zondag 27 februari nummers van Bruce Springsteen, en 27 maart is het de beurt aan bluesgitarist Erwin Java (ex-Cuby and the Blizzards, Herman Brood) die met zijn Trael Party de sterren van de blauwe hemel komt spelen.

JB Meijers (The Common Linnets, De Dijk) geeft op zondag 5 juni met Deltaboy II een vervolg op zijn succesvolle solotour. Hij zal muziek uit de eerste show aanvullen met nieuw werk.

Kaarten en meer informatie: www.p3purmerend.nl.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen