Meer dan twintigduizend mensen namen vorig jaar een duik bij Aquacentrum Den Helder

© Foto Aquacentrum Den Helder

Lydia Jasper
Den Helder

Vorig jaar hebben 20.277 bezoekers baantjes gezwommen bij Aquacentrum Den Helder. Samen waren al deze zwemmers goed voor maar liefst 15.208 uur zwemplezier.

Gemiddeld verbrandt een zwemmer, afhankelijk van de intensiteit, tussen de 500 en 850 kilocalorieën per uur. Dit betekent dat de zwemmers gezamenlijk tussen de 8.364.262 en 12.926.587 kilocalorieën hebben verbrand. Om het wat beter in beeld te hebben: dat staat gelijk aan tussen de 33.500 tot 51.700 chocoladerepen van vijftig gram.

In tijden met coronamaatregelen is het vrijwel altijd mogelijk geweest om buiten te kunnen zwemmen bij Aquacentrum Den Helder in zwembad Het Heersdiep. Tijdens de sluitingen van de binnenzwembaden konden sporters terecht in het buitenbad.

Aquacentrum Den Helder schat in dat het werkelijke gebruik van het bad overigens vele malen hoger ligt, omdat ook diverse verenigingen uit Den Helder gebruik hebben gemaakt van het buitenzwembad. ’Stel dat deze mensen hadden niet kunnen zwemmen, dan had dit vast iets betekend voor de volksgezondheid in Den Helder en omgeving’, zo stelt het Aquacentrum.

Sinds de versoepelingen kan er ook gewoon weer binnen worden gezwommen.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.