’Alles aangrijpen om Enkhuizer ondernemers door coronawinter te helpen’

De Melkmarkt in Enkhuizen

De Melkmarkt in Enkhuizen© Archieffoto Theo Groot

Tanja Koopen
Enkhuizen

De gemeente Enkhuizen moet alles aangrijpen bij vergunningen en het evementenbeleid om ondernemers te helpen door deze coronawinter te komen.

Dat laat het CDA weten in vragen aan het college. De fractie wil ook weten hoe de gemeente de horeca kan helpen om bij de opening van de samenleving een vliegende start maken.

De horeca mag vanaf vandaag weer van start. Horeca Enkhuizen roept om overdekte terrassen, waardoor seizoensverlenging mogelijk is. En het CDA wil van het college weten welke signalen er zijn van ondernemers in nood en waar behoefte aan is.

De fractie vraagt het college wat al aan coronasteun is ingezet, maar wil ook weten of middelen alsnog worden ingezet om ondernemers te ondersteunen. Maar ook vraagt de partij naar de mogelijkheden voor ondernemers om met aanpassingen aan het gemeentelijk evenementen en vergunningbeleid beter door de (corona) winter te komen.

De fractie wil bovendien weten welke vergunningen en regelingen zich lenen voor een dergelijke milde benadering. Vooral omdat ook de Tweede Kamer soepeler regels heeft ingevoerd.

Ook wil het CDA weten welke mogelijkheden het lokale belastingbeleid biedt om ondernemers, die worstelen met oplopende coronaschulden, te helpen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen