Blijdschap bij Telstar: club keert komend seizoen terug in de eredivisie voor vrouwen; KNVB geeft groen licht

Het stadion van Telstar.© Foto Ron Pichel

Van onze verslaggever
Zeist

Telstar keert terug in de eredivisie voor vrouwen. De KNVB heeft de club uit Velsen-Zuid groen licht gegeven om vanaf komend seizoen weer aan de vrouwen eredivisie mee te doen. Ook Fortuna Sittard treedt komend seizoen tot de competitie.

Met de terugkeer in de eredivisie gaat voor Telstar een al enige jaren gekoesterde wens in vervulling. Van 2011 tot 2017 deed de club onder de naam Telstar VVNH al mee in de eredivisie. Daarna ging de organisatie over in VV Alkmaar. In de afgelopen jaren probeerde Telstar een rentree te maken. Dat is nu gelukt.

Initiatiefnemers Anton Jansen en Hans de Winter zijn blij. „Het is een belangrijke stap en geweldige stimulans voor het vrouwenvoetbal in Kennemerland, een sport die nog steeds groeit”, zeggen ze.

Voormalig olympisch kampioen schaatsen Yvonne van Gennip is voorzitter van Telstar vrouwen: „Dit is de kroon op het werk van iedereen die zich hier met enthousiasme voor ingezet heeft. Jong talent in de sport een kans geven is waar ik mij voor inzet en als trotse voorzitter van de Telstar Vrouwen een bijdrage aan wil leveren. De ’Witte Leeuwinnen’ zijn weer thuis bij Telstar in het BUKO stadion!”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen