55 Creative Business School van Amsterdam naar Mediapark. ’Verhuizing naar de mediastad Hilversum is voor ons een logische stap’

’In Hilversum hebben we een plek gevonden waar creativiteit en netwerk mooi samenkomen.’© Eigen foto

Eddie de Paepe
Hilversum

55 Creative Business School is vanuit het World Fashion Centre in Amsterdam verhuisd naar Hilversum. Het Mediapark is de nieuwe thuisbasis van het opleidingsinstituut in fashion, styling en branding, business en digitale media.

,,Wij zijn ontzettend blij met de verhuizing naar Hilversum Media Park én onze nieuwe locatie”, meldt Caroline Schnellen, mede-oprichter van het instituut. ,,Het pand vertegenwoordigt onze manier van werken: open, creatief en persoonlijk. Met een gezellige, huiselijke sfeer en een eigen inpandige fotostudio creëren we een unieke creative workspace waar onze studenten en cursisten zich optimaal kunnen ontwikkelen.”

Met het oog op de toekomstambities van de kleinschalige, particuliere school en het bereik tot over de landsgrenzen werd een centralere ligging in Nederland wenselijk. ,,De verhuizing van Amsterdam naar de mediastad Hilversum is daarmee eenn logische stap.”

Fotostudio

Het pand aan de Witte Kruislaan 55a deed voorheen dienst als opleidingscentrum van de Wereldomroep. De afgelopen maanden is het volledig gerenoveerd. Het interieur is ontworpen door de school zelf. De fotostudio ’Studio 55’ wordt begin maart geopend en is ook beschikbaar voor gebruik door externe bedrijven.

,,In Hilversum hebben we een plek gevonden waar creativiteit en netwerk mooi samenkomen”, aldus Schnellen. ,,Naast het feit dat op de nieuwe locatie ruimte is voor uitbreiding op de lange termijn, zit in ons pand ontzettend veel creativiteit onder een dak. En dat in het hart van de media! We kijken ontzettend uit naar nieuwe samenwerkingen.”

Reality school

Door samenwerking met het bedrijfsleven en de inzet van bekende docenten krijgen de studenten naast actuele opdrachten uit de dagelijkse praktijk (reality school) de kans om gedurende de opleiding al een eigen portfolio en netwerk te bouwen. Daarmee faciliteert 55 Creative Business School een goede aansluiting op de arbeidsmarkt. De masteropleiding Creative Business is naar eigen zeggen de enige opleiding in Nederland die in twee jaar opleidt tot een creatieve professional met een commerciële instelling.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen