Jubileum van poppodium Duycker opnieuw uitgesteld, maar muziekliefhebbers kunnen de komende maanden in Hoofddorp wel genieten van deze bands

Hang Youth treedt op tijdens het uitgestelde jubileum van het Hoofddorpse Duycker.

Hang Youth treedt op tijdens het uitgestelde jubileum van het Hoofddorpse Duycker.© archieffoto

Wessel Mekking
Hoofddorp

De viering van tien jaar poppodium Duycker is opnieuw uitgesteld. Het jubileum wordt niet komend weekend gevierd, maar op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni.

Het Hoofddorpse poppodium opende in januari 2011 z’n deuren. Begin vorig jaar kon de viering van de mijlpaal vanwege de coronamaatregelen ook al niet doorgaan.

Het AllerLaatste Feestje

Het jubileumweekend is Half gedoopt. Dat staat voor ’Het AllerLaatste Feestje’. Voor die naam is gekozen, omdat het volgens de organisatoren hopelijk feesten wordt alsof het ’t laatste feestje ooit is.

(Tekst gaat door onder de video)

De Half-bandavond met onder meer Goldband, Hang Youth, Posti en de Duyckerband is verplaatst naar vrijdag 17 juni. Zaterdag 18 juni staat in het teken van het avondvullende Stash. Dit is een project van Memphis Maniacs Productions, dat die avond drie acts presenteert. De ’masters of mash-ups’ combineren met hun band The Ones That Got Away hits met hun eigen producties. Tomba La Bomba staat volgens Duycker garant voor dubieuze disco met twisted housemixes. DJ Wannebe A Star sluit de avond af met haar ’booty shaking sound’.

Metal en oi!

Duycker heeft onlangs wel een reeks nieuwe concerten bevestigd. Het poppodium is trots op de komst van de Dean Brown Groove Warriors op 10 april. Op vrijdag 11 februari is een Metal Dive-In met de bands August Life en Vexation. Op zaterdag 26 februari staat Barrelhouse in Hoofddorp op de planken. Op zaterdag 12 maart en 19 maart komen de liefhebbers van oi!-muziek, een subgenre van punk, aan hun trekken tijdens optredens van meerdere bands.

Drukwerk

Hoofddorper Tim Vantol, die ’akoestische folk punk’ speelt, staat op vrijdag 1 april op het podium in zijn woonplaats. Op zaterdag 26 februari treedt Drukwerk op. De band van Harry Slinger scoorde in de 80’s grote hits zoals ’Je loog tegen mij’ en ’Schijn ’n lichtje op mij’. Eerder werd al bekend dat de komende maanden onder meer Def P, Matt Bianco, Stereo MC’s en Arrested Development naar Hoofddorp komen.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen