Plan in de maak voor 38 ouderenappartementen op terrein van fitnesscentrum Sporting de Gors in Purmerend

Lisdoddestraat 40 in Purmerend.

Lisdoddestraat 40 in Purmerend.© Foto Cyclomedia

Frederique Teillers
Purmerend

Woningcorporatie Rochdale en gemeente Purmerend zijn in overeenstemming over 35 sociale huurwoningen aan de Lisdoddestraat in Purmerend. Het moeten gelijkvloerse woningen worden voor 55-plussers.

Dat laat gemeente Purmerend maandag weten. De locatie van de 38 appartementen moet het terrein van fitnesscentrum Sporting De Gors worden, aan Lisdoddestraat 40. Wat er precies gaat gebeuren met het gebouw van Sporting de Gors, zegt het bericht van de gemeente niet. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de eigenaar van de sportschool met het fitnesscentrum gaat stoppen. „Hij gaat met pensioen, dus Sporting de Gors gaat verdwijnen.”

De gemeente verwacht dat deze woningen zullen helpen met de doorstroming op de woningmarkt, aldus wethouder Thijs Kroese. „Het is weer een nieuwe toevoeging van broodnodige sociale huurwoningen in onze gemeente. De wachtlijsten voor die woningen zijn veel te lang. We verwachten dat er met de doorstroming van de doelgroep 55+ naar deze nieuwe appartementen, ruimte komt voor (jonge) gezinnen in de eengezinswoningen. Een win-winsituatie.”

Alle appartementen zullen gelijkvloers zijn en geschikt voor oudere bewoners die slecht ter been zijn. Rochdale is bezig met het uitwerken van de plannen en zal in de zomer omwonenden daarover informeren. Het bestemmingsplan van de locatie zal nog door de gemeenteraad gewijzigd moeten worden.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen