Restaurant De Waterraaf wordt winkel... in gebakken lucht: video 22.000 keer bekeken op Facebook

Chef-kok Sylvester vangt lucht in de polder van Westzaan.

Chef-kok Sylvester vangt lucht in de polder van Westzaan.© Foto De Waterraaf

Ronald Massaut
Nauerna

De Waterraaf wordt winkel, want een restaurant dat is zó 2019. Verbazing over het Facebookbericht bij veel volgers en gasten. Een grap, zo blijkt. Maar ’waarom een winkel wel en wij niet’, vraagt Simon Douw.

De keukencrew van De Waterraaf is het zat. Geboren in een lockdown die de laatste zou zijn is de deur opnieuw gesloten. Ze bedachten een gewaagd plan om de regels te omzeilen: begin een winkel en serveer eten en drinken tijdens het wachten. Een winkel in... gebakken lucht.

Het begeleidende filmpje op de Facebookpagina van De Waterraaf laat de keukenploeg aan het werk zien druk met ’niets’. Gebakken lucht, dus. Chef-kok Sylvester die in de Westzanerpolder lucht vangt in een plastic zak om dit te verwerken in de keuken. Wachtend in winkel De Waterraaf op de zakjes gebakken lucht kan er worden gegeten en gedronken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Simon Douw: ,,Natuurlijk is het een grap. Maar aan de andere kant ook heel serieus bedoeld. Als winkel kunnen we open en als restaurant mag je niets. Dat klopt niet. We willen op onze manier een statement maken. En dat is gelukt. Dit weekend gepost was het maandagochtend al meer dan 22.000 keer bekeken.’’

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen