Basisschool De Verwondering in Monnickendam genomineerd voor Onderwijsprijs Noord-Holland

Videobellen met St. Andrews in Kenia, in de klas in Monnickendam.

Videobellen met St. Andrews in Kenia, in de klas in Monnickendam.© Foto Nationale Onderwijsweek

Frederique Teillers
Monnickendam

De Monnickendamse basisschool De Verwondering is genomineerd voor de provinciale Onderwijsprijs, vanwege bijzondere onderwijsinnovatie of -bestendiging.

Met de Nationale Onderwijsprijs vraagt Stichting Nationale Onderwijsweek aandacht voor het onderwijs. Bijzondere projecten worden in de schijnwerpers gezet, zoals één van De Verwondering.

De basisschool in Monnickendam organiseert voor de leerlingen ’Water voor St. Andrews’. In dit project wisselen de leerlingen van stamgroep 4 (leerjaren 6 en 7) gedurende twee jaar kennis en ervaringen uit met hun Keniaanse zusterschool, St. Andrews. De leerlingen zetten zich ook in om de onderwijskansen te vergroten van de leerlingen op hun Keniaanse partnerschool.

Zes scholen in de provincie zijn genomineerd voor de Onderwijsprijs Noord-Holland en daarmee kanshebber in de strijd om de titel van de Nationale Onderwijsprijs. Op 9 februari wordt bekend wie de provinciale titel heeft gewonnen.

De feestelijke ontknoping, waarbij alle provinciale winnaars uit primair en voortgezet onderwijs aanwezig zijn, vindt plaats tijdens de landelijke finale in maart.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen