Mirjam de Wit, de duizendpoot van Geel Zwart handbal, sportvrouw van het jaar in ’t Zand

De toppers van ’t Zand die bij de sportverkiezing in de prijzen vielen

De toppers van ’t Zand die bij de sportverkiezing in de prijzen vielen© Aangeleverde foto

Ruud Ramler
’t Zand

Mirjam de Wit is verkozen tot sportvrouw van het jaar in ’t Zand. Uit een van de beoordelingen: ,,Volgens mij is hoofdtrainer de enige rol die ze nog niet vervuld heeft binnen handbalvereniging Geel Zwart.’’

De Wit is al jaren bestuurs- en commissielid, trainster, scheidsrechter, vraagbaak en vooral rots in de branding binnen de club. Een ander motivatie was: ,,Een gouden kracht, onbaatzuchtig en staat altijd klaar.”

Beter kan de organisatie van de sportverkiezing haar niet omschrijven. Op jonge leeftijd zat het vrijwillig iets doen voor de sport er al in bij Mirjam de Wit. Haar moeder was ooit wedstrijdsecretaris en snel hielp zij de passen met gegevens van speelsters in het juiste sigarendoosje te stoppen en wist ze hoe het werkte om een wedstrijdformulier in orde te maken. Rond haar zesde is ze zelf gaan handballen. Doelpunten gemaakt in wedstrijden hield ze nauwkeurig bij in een schriftje en al snel speelde ze in dames 1. Op dit moment handbalt zij nog steeds, in de recreanten waar ze zelden een training over slaat.

Toen haar dochters in het eerste speelden, zat Mirjam de Wit op de bank als begeleidster. Daarnaast geeft zij al jarenlang training aan de jongste jeugd. Talenten als Maud Tamis en Anouk Dekker, die inmiddels met VZV hun Europese debuut hebben gemaakt, heeft zij de eerste beginselen van de handbalsport bijgebracht.

Het duo Erik Knapen en Dennis Mulder werd tweede. Samen hebben zij zich ingezet voor de stichting Duchenne Heroes en trapten zevenhonderd kilometer weg in slechts een week tijd. Op de derde plaats werden alle vrijwilligers geëerd die het sporten in deze moeilijke tijden mogelijk maken.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.