Voormalig politiekantoor Enkhuizen staat te koop. Rijk noemt geen vraagprijs om bieden niet te beïnvloeden

Het voormalige politiekantoor langs de Havenweg in Enkhuizen.

Het voormalige politiekantoor langs de Havenweg in Enkhuizen.© Foto Adam van Noort

Cees Beemster
Enkhuizen

Het voormalige politiekantoor van Enkhuizen staat te koop. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft als eigenaar besloten het pand langs de Havenweg in de etalage te zetten. Ruim vijf jaar nadat de politie hier vertrokken is.

Het pand in het stadscentrum op steenworp afstand van de Buitenhaven was jarenlang het onderkomen van de politie. Nadat die vertrok - en de politie Enkhuizen voortaan vanuit Stede Broec bediende - trokken de agenten van de waterpolitie nog enige tijd in het gebouw. Dat was tot en met 31 december 2016.

Woningbouw

Hierna werd het gebouw een ruimte waar verschillende ondernemingen zich tijdelijk konden vestigen op basis van leegstandsbeheer. ,,Voordat we het pand openbaar konden gaan verkopen, hebben we met de gemeente Enkhuizen uitgebreid besproken welke mogelijkheden er zijn voor herbestemming’’, vertelt woordvoerder Loek Houtepen van het Rijksvastgoedbedrijf. ,,De gemeente verleent in beginsel medewerking aan een herontwikkeling met woningbouw.’’

Het voormalige politiekantoor zal worden verkocht via een openbare inschrijving. Bij het Rijksvastgoedbedrijf kan men hiervoor een biedboek voor 75 euro bestellen. Gegadigden voor het pand moeten 25 maart om 11 uur hun bod uitbrengen. Uit de ingediende biedingen wordt vervolgens 24 juni besloten aan wie het pand gegund wordt.

Hoeveel de verkoop moet opleveren is niet bekend. Het Rijksvastgoedbedrijf houdt dat voor zich; wil ook geen richtprijs noemen. ,,Dat doen wij nooit’’, bezweert Houtepen. ,,Als wij een indicatie geven, dan heeft dat invloed op de biedingen die wij krijgen. We willen wel marktconforme biedingen krijgen.’’

Parkeerterrein

De koper krijgt een perceel eigen grond in bezit van 621 vierkante meter met een pand van 351 vierkante meter. Binnen telt het pand meerdere ruimtes op de begane grond en drie kantoorruimtes en een technische ruimte op de eerste verdieping. Buiten horen een binnentuin, twee garages en een fietsenstalling bij het gebouw. Aan de achterkant ligt bovendien een parkeerterrein op eigen grond met ontsluiting op de Paktuinen.

Lees ook: Hoe de politie (bijna) uit West-Friesland verdween

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen