In Noordkop 479 nieuwe coronabesmettingen ontdekt. Grote achterstanden zorgen voor forse schommelingen in besmettingscijfers

Casper Duin
Schagen

In de Noordkop zijn maandag 479 nieuwe coronabesmettingen ontdekt. Dat zijn er 422 minder dan een dag eerder toen er een recordaantal van 901 nieuwe gevallen aan het licht kwamen.

De cijfers fluctueren de voorbije week enorm. Zaterdag werden er nog 192 positief geteste inwoners van de regio gemeld. De schommelingen komen zeer waarschijnlijk door de grote achterstanden bij de GGD momenteel. Dit heeft te maken met de huidige hoge aantallen, waardoor de cijfers vertraagd vanuit het systeem van de GGD’en naar het RIVM komen. In de afgelopen dagen konden circa 46.000 meldingen niet verwerkt worden.

De nieuwe positief geteste personen zijn 176 inwoners van zowel de gemeente Schagen als Den Helder, 111 mensen uit de gemeente Hollands Kroon en zestien Texelaars.

Zo blijkt uit de actuele gegevens van het RIVM en de GGD Hollands Noorden.

Opnieuw is niet duidelijk of er nieuwe ziekenhuisopnames zijn bijgekomen. Vermoedelijk door problemen met het registratiesysteem is niet bekend hoeveel ziekenhuisopnames er in deze regio zijn gekomen.

Er zijn in de Noordkop wederom geen overledenen gemeld.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.