Marechaussee komt op Schiphol verdachten drugshandel en witwassen op het spoor

Internetredactie
Schiphol

De Koninklijke Marechaussee heeft drie mannen aangehouden die worden verdacht van witwassen en drugshandel. De aanleiding voor het onderzoek was op 6 januari toen op Schiphol een voertuig met daarin twee verdachten werd gecontroleerd door de marechaussee. Tijdens het onderzoek werd op 19 januari in een woning in Amsterdam enkele tientallen kilo’s harddrugs aangetroffen, meldt de marechaussee maandag.

Beide verdachten waren op het moment van de controle op Schiphol een joint aan het roken. De 62-jarige bestuurder uit Amsterdam kreeg daarop een boete voor rijden onder invloed. Bij de 42-jarige bijrijder uit Israël werd een gebruikershoeveelheid softdrugs gevonden en meerdere kostbare sieraden. Hierdoor ontstond de verdenking van witwassen.

Op 12 januari werden twee hotelkamers in Amstelveen waar de verdachten verbleven doorzocht. Hier werd ook de derde verdachte, een 57-jarige persoon uit Amsterdam, aangehouden. In de hotelkamers werd ongeveer 20.000 euro aan contant geld en een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen. Ook werden meerdere gegevensdragers in beslag genomen.

Nader onderzoek gaf aanleiding tot doorzoeking van de woning in Amsterdam op 19 januari waar dus tientallen kilo’s harddrugs werden aangetroffen. De marechaussee heeft het sterke vermoeden dat de drugs hier werden ingepakt en klaargemaakt voor transport. De marechaussee doet onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland verder onderzoek .

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen