Hoofdtribune West Frisia gesloopt. 55 jaar voetbalhistorie op sportpark Immerhorn verdwenen: tijd voor de toekomst

Wat rest is treurnis...

1 / 2
Tanja Koopen
Enkhuizen

De kantine is weg en van de hoofdtribune bij het eerste veld van wat vorig jaar nog voetbalclub West Frisia was rest nog slechts een berg grond.

Sinds 1965 was de vorig jaar met Dindua tot sv Enkhuizen gefuseerde voetbalclub West-Frisia gevestigd op sportpark Immerhorn in Enkhuizen.

Met de fusie kwam een eind aan ruim honderd jaar West Frisia. SV Enkhuizen heeft momenteel de voormalige Dinduakantine in gebruik, hoewel er nieuwbouwplannen liggen. Dus is in november gestart met de sloop van de kantine van West Frisia.

Inmiddels rest daar een kale plek en nu is ook de tribune bij het voormalige hoofdveld gesloopt en verwijderd. De plek waar menig supporter de verrichtingen van zijn cluppie volgde.

(Tekst gaat door onder de foto)

De tribune in volle glorie.

De reclameborden zijn verhuisd naar het nieuwe hoofdveld van sv Enkhuizen, vertelt bestuurslid Taco Vunderink. Hij volgde net als veel andere sporters op het complex de sloop van de kantine en nu ook de tribune, die gereduceerd is tot een berg zand.

Bewust is er voor gekozen de tribune te slopen. ,,Het vergt toch onderhoud als je ’m laat staan, en het hoofdveld is nu aan de andere kant.’’

(Tekst gaat door onder de foto)

En dan gaat de grijper erin.

Met de gemeente is sv Enkhuizen in gesprek over de herindeling van het terrein en bijvoorbeeld over de logistiek op het behoorlijk uitgestrekte sportpark Immerhorn. Maar ook over de wensen van de club, zoals bijvoorbeeld een nieuwe kantine die bij voorkeur de hoogte in gaat, zodat publiek straks over het hele complex kan uitkijken. ,,Dat zou mooi zijn, maar dat kost wel geld.’’

(Tekst gaat door onder de foto)

Opslagcontainers worden geplaatst.© foto’s Taco Vunderink.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen