Buurt grijpt zelf in als graffitispuiters hek paardenweitje Hoorn bekladden met neonazistische uitingen. ’Dit gaat echt alle perken te buiten!’

Tanja Koopen
Hoorn

Verontwaardiging ontstond dit weekeinde in de buurt van het paardenweitje aan het Bullepad in Westblokker over bekladding met graffiti, van bedenkelijke aard bovendien. Maar de buurt greep zelf in.

Buurtbewoners constateerden zaterdag dat het hek van de paardenweide besmeurd was met kreten in verf. ADOG lijkt weer te hebben toegeslagen, getuige de signatuur van de graffiti.

Tot ergernis van de buurt zijn nu ook neonazistische uitingen neergekalkt. Zo viel de naam ’Heinrich Himmler’ te lezen. Himmler was leider van de SS.

’Dit gaat echt alle perken te buiten!’ aldus een boze reactie uit de buurt.

(Tekst gaat door onder de foto)

En weer

Daarom grepen de buren zondag in en schilderden de troep eigenhandig over.

Gemeentewoordvoerder Marieke van Leeuwen snapt de verontwaardiging. De graffiti was nog niet bij de gemeente gemeld. „Maar dit is natuurlijk heel erg naar.” Van Leeuwen laat weten dat de gemeente altijd ter plaatse gaat bij melding en dit soort bekladdingen zo snel mogelijk verwijdert.

(Tekst gaat door onder de foto)

Neonazistische bekladding op een Hoorns hek.

Ook wordt standaard aangifte gedaan van nazistische of radicale leuzen bij CTER, een bureau dat onderzoek doet naar (contra) terrorisme, radicalisering en gewelddadig extremisme.

De gemeente roept mensen op die dit soort leuze aantreffen om dit altijd bij de gemeente te melden. Dat kan via www.Hoorn.nl/melding of via Fixi.nl.

(Tekst gaat door onder de foto)

.. en de overgeschilderde leuzen.© eigen foto

Daar wachtte de buurt niet op. Buurtbewoners namen zondag zelf de verfkwast ter hand en kalkten de leuzen over.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen