Expert: Ontbreken kogelinslagen rond kruising Broek in Waterland na overval waardetransport ’opvallend’

© Archieffoto DNP.NU

ANP
Broek in Waterland

Een wapendeskundige noemt het zeer opvallend dat kogelinslagen ontbreken op de plaatsen waar vorig jaar gericht zou zijn geschoten op agenten na de overval op een waardetransport in Amsterdam, die na een wilde achtervolging eindigde in Broek in Waterland. Dit staat in stukken van het dossier die zijn ingezien door NU.nl.

Uit onderzoek van de recherche blijkt dat vijf plekken kunnen worden aangewezen waar is geschoten. Op twee daarvan is duidelijk dat er niet gericht is geschoten. Blijven over: het schieten tijdens de achtervolging en op een plek in Broek en Waterland. Conclusie van de recherche is dat het logisch is dat er geen inslagen terug te vinden zijn van tijdens de achtervolging. Dit wordt onderschreven door de wapendeskundige die werkzaam is bij Defensie en anoniem in het dossier wordt opgevoerd.

Het ontbreken van kogelinslagen rond de kruising van de Kruisweg met de Broekergouw in Broek in Waterland noemt de deskundige opvallend. Op basis van de foto's van deze locatie zegt de Defensiemedewerker dat de schutters prutsers zijn als er gericht is geschoten en er niks gevonden is. De kogelinslagen die wel gevonden zijn in Broek in Waterland bleken allemaal veroorzaakt door politiekogels.

Lees ook: OM: overvallers waardetransport schoten wel op politie tijdens achtervolging Broek in Waterland

Lees ook: Een overval, wilde achtervolging en schietpartij in een weiland in Broek in Waterland. Dit gebeurde er die dag in mei

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.