Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen blijft dalen

ANP Producties | Bron: ANP
Zeist

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen blijft dalen. In totaal liggen er nu 1083 patiënten met het coronavirus in het ziekenhuis. Dat zijn er 25 minder dan vrijdag, volgens de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

De daling van het aantal coronapatiënten is volledig toe te schrijven aan de verpleegafdelingen. Daar liggen nu nog 796 coronapatiënten. Op de intensive cares liggen momenteel 287 coronapatiënten, evenveel als vrijdag.

In de afgelopen 24 uur werden er 8 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de ic's. Op de verpleegafdelingen werden 124 nieuwe patiënten binnengebracht.

Zowel op de afdelingen voor intensive care als de verpleegafdelingen is het aantal mensen dat lijdt aan corona de afgelopen week gedaald, meldt het LCPS. De instroom van coronapatiënten daalde afgelopen week licht. Wat de gevolgen zijn van de besmettelijker omikronvariant, is nog niet duidelijk, maar het LCPS verwacht dat de instroom van nieuwe patiënten volgende week zal stijgen.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.