Noodkreet familie: Wie heeft vermiste Poolse Jaroslaw Debic voor het laatst gezien?

Tanja Koopen
Hoorn

Wie weet waar Jaroslaw Debic uit Polen is? Dat wil zijn ongeruste familie in Polen weten.

Jaroslaw Debic is voor het laatste gezien op dinsdag 18 januari in Hoorn, laat Karolina Zadwadzka namens de familie weten. Sindsdien is hij spoorloos.

De 46-jarige Debic woont zelf in de Poolse plaats Sosnowiec, maar was de week van zijn vermissing in Nederland en kwam op zaterdag 15 januari op bezoek bij een vriend in Hoorn.

Vriend

Volgens Karolina, die zelf ook in Nederland woont en de oproep doet omdat Debic een familielid is van haar vriend, is hij voor het laatst gezien toen hij op 18 januari rond 10 uur in de ochtend het huis verliet van de vriend waar hij verbleef. Welke kant hij vervolgens op gegaan is is onduidelijk, maar Jaroslaw is niet teruggekeerd en heeft ook met zijn familie in Polen geen contact meer gezocht.

Hij heeft papieren bij zich en zijn telefoon, maar die is volgens Karolina niet in gebruik. ,,Zij verblijven in Polen en hebben geen mogelijkheid om een vermist persoon in Nederland op te sporen of aan te geven.’’

Contact

Volgens Karolina heeft de Poolse politie inmiddels wel een verslag van de vermissing opgemaakt. Ook zouden zij contact opnemen met de politie in Nederland. Die heeft de vermissing nog niet op haar website staan en kan nog niet melden of Jaroslaw inderdaad gezocht wordt.

Jaroslaw Debic is 46 jaar en ongeveer 1.80 meter lang. Hij heeft kort donkerbruin haar en bruine ogen. Op de dag van zijn verdwijning droeg hij een lichtgekleurde spijkerbroek met gaten bij de knieën, een zwart jasje zonder capuchon, een zwarte muts en een blauwe rugzak van het merk Puma.

Jaroslaw heeft verschillende tatoeages op zijn schouders en armen, maar ook op zijn rug een tatoeage met het woord ’Izabela’ en een afbeelding van een engel.

Karolina vraagt iedereen die de vermiste Jaroslaw heeft gezien of weet waar hij verblijft contact op te nemen met het 1st Police Station in Sosnowiec at no. tel. 478 520 100 of het noodnummer 112.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen