Ook een nieuw dagrecord in de Noordkop: bijna zeshonderd nieuwe coronabesmettingen ontdekt. Al negentien dagen geen overledenen gemeld

Casper Duin
Schagen

Ook in de Noordkop is vrijdag een nieuw dagrecord aan coronabesmettingen genoteerd. Er zijn 599 nieuwe gevallen gemeld.

Het oude record stond op 463 besmettingen en dateert van afgelopen maandag. De nieuwe positief geteste personen zijn 243 inwoners van de gemeente Schagen, 183 van Den Helder, 130 mensen uit de gemeente Hollands Kroon en 43 Texelaars.

Dat blijkt uit actuele gegevens van het RIVM en de GGD Hollands Noorden. Met de 130 nieuwe gevallen erbij, telt Hollands Kroon nu meer dan negenduizend besmettingen. Sinds de uitbraak in maart 2020 zijn 9.082 inwoners van de fusiegemeente besmet geraakt met het virus.

Nog nooit zijn er in ons land zo veel positieve uitslagen van coronatests geregistreerd als tussen donderdagochtend en vrijdagochtend. Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kwamen 57.549 meldingen van nieuwe gevallen binnen.

Het aantal positieve tests stijgt zo snel, dat de computersystemen het niet kunnen bijhouden. De achterstand is opgelopen tot ongeveer dertigduizend positieve tests over vier dagen. Dit zijn besmettingen die in de afgelopen dagen zijn bevestigd, maar die nog niet konden worden geregistreerd. Op donderdag was de achterstand ongeveer 27.000 gevallen over drie dagen.

Door vermoedelijk een technische storing in de registratiesystemen is voor de vierde dag op rij niet duidelijk hoeveel ziekenhuisopnames er in deze regio zijn gekomen. Er zijn voor de negentiende opeenvolgende dag geen overledenen gemeld.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.