Dorpsraad Wognum zoekt steun voor hoger tempo huizenbouw

De projectontwikkelaars hebben hun plannen alvast kenbaar gemaakt met een groot bord voor plan De Commandeur.

De projectontwikkelaars hebben hun plannen alvast kenbaar gemaakt met een groot bord voor plan De Commandeur.© Foto Mediahuis

Martin Menger
Wognum

Er is een burgerinitiatief in voorbereiding om de woningbouw van plan De Commandeur te versnellen. Met deze aanpak wil de dorpsraad van Wognum iets doen aan het woningtekort in het dorp.

Het initiatief is bedoeld om het onderwerp bij de gemeenteraad van Medemblik op de agenda te krijgen. Eerder gebeurde dit ook al in het dorp Wervershoof. Het verschil is dat dit burgerinitiatief aanhaakt bij het plan dat projectontwikkelaars USP, Kuin en Klok in petto hebben voor de strook grond naast woongemeenschap Leekerweide.

Hier verwacht men 350 huizen te kunnen bouwen. Liefhebbers in het dorp (en daarbuiten) kunnen nog nergens intekenen voor een huis, maar wel alvast hun ’woonwensen’ kenbaar maken op de website van de ontwikkelaars.

VVD raadslid Tom Commandeur is een van de actieve krachten achter het initiatief. Hij benadert ook de gegadigden om zich actief aan te sluiten bij het plan van de Dorpsraad. De raad hield afgelopen zomer al een druk bezochte bijeenkomst over de woningbouw.

Tegenvaller is dat plan De Commandeur, zoals het is genoemd, formeel nog geen status heeft. Het gemeentebestuur wil eerst plan de Bloesemgaerde (naast de sporthal) tot ontwikkeling brengen. Het burgerinitiatief is dan ook bedoeld om De Commandeur veel sneller in behandeling te gaan nemen.

Regionaal:

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen