Kleurrijk boeket voor een kleurrijk initiatief. Estafettetulpen SP voor Saskia Righart van Gelder

Saskia Righart van Gelder werd verblijd met een bos tulpen.

Saskia Righart van Gelder werd verblijd met een bos tulpen.

Tanja Koopen
Enkhuizen

Ze pleitte voor een kleurrijk regenboogzebrapad in Enkhuizen. Dus kreeg Saskia Righart van Gelder deze week zelf een kleurrijk boeket.

De SP in Enkhuizen trapt de campagne richting de verkiezingen in maart van dit jaar af met een bloemenestafette. Lijsttrekker Margreet Keesman brengt iedere week een bloemetje langs bij een inwoner van Enkhuizen, die zich heeft ingezet voor een positieve en sociale samenleving.

Tattooshop

Righart van Gelder werd in haar tattooshop in de Vijzelstraat verrast met een bos rode tulpen van de partij. Righart van Gelder startte vorig jaar een burgerinitiatief om bij het NS station een regenboogzebrapad te leggen. Zij wil daarmee aan iedereen laten weten welkom te zijn in Enkhuizen, ongeacht hun seksuele geaardheid. In haar winkel spreekt de Enkhuizense vooral veel jongeren, die hun hart bij haar uitstorten omdat ze worstelen met het ’uit de kast komen’.

Een regenboogzebrapad is een gedeelte van de openbare weg dat voorzien is van de kleuren van de regenboogvlag. Daarmee wordt aandacht gevraagd voor de acceptatie van lhbtiq+ in de samenleving, iets waar ook de fractie aan hangt. ,,Met de aanleg van het kleurrijke zebrapad wil Enkhuizen aangeven dat onze gemeente lhbtiq+-personen welkom heet.’’

Burgerinitiatief

Samen met Nynke Volberda, lerares aan de RSG in Enkhuizen en vertrouwenspersoon bij deze school, nam Righart van Gelder daarom het initiatief om bij de gemeente aan te dringen op de aanleg van een regenboogzebrapad. Het burgerinitiatief kon op steun van de politiek, en dus ook van de SP rekenen. Aan de komst van het zebrapad wordt gewerkt, de bedoeling is dat het op Paarse Vrijdag wordt onthuld.

(Tekst gaat door onder de foto)

Margreet Keesman overhandigt een bos tulpen aan Saskia Righart van Gelder.

Margreet Keesman overhandigt een bos tulpen aan Saskia Righart van Gelder.© eigen foto

Keesman: ,,De SP waardeert initiatieven als deze, omdat daarmee het sociale gehalte van onze gemeente wordt verhoogd. De partij ziet het station als belangrijke toegangspoort voor onze stad en het is mooi als bezoekers meteen zien dat ze, wie ze ook zijn, welkom zijn. Wat ons betreft is het zebrapad zo snel mogelijk af – als het nodig is, zullen we hier keer op keer op aandringen”.

De SP is van plan iedere week langs te gaan bij een andere Enkhuizer die iets betekent voor de stad.

Ook in Stede Broec start de partij deze week met de bloemenestafette.

Lees ook: Saskia ijvert voor regenboogzebra bij station Enkhuizen: ’We moeten laten zien dat iedereen welkom is in deze stad’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen