Marion Breij en Lex Raymakers stappen over van VVD Landsmeer naar Lokaal Landsmeer

Axel Damme van Lokaal Landsmeer, in het winkelcentrum van het dorp.

Axel Damme van Lokaal Landsmeer, in het winkelcentrum van het dorp.© Archieffoto Ella Tilgenkamp

Frederique Teillers
Landsmeer

Raadsleden Lex Raymakers en Marion Breij stappen eind januari over van de VVD naar partij Lokaal Landsmeer.

Dat Breij en Raymakers niet op de kieslijst van VVD Landsmeer staan, werd eind vorig jaar bekend. De keuze van de Landsmeerse VVD om Niels Bonenkamp als wethouderskandidaat aan te voeren, terwijl hij een relatie heeft met de kandidaat en huidige wethouder van D66 Mandy Elfferich, vinden deze raadsleden ’onacceptabel’ en ’ongepast’.

„We zijn bang dat de media en inwoners voornamelijk op hun relatie zullen inzoomen, in plaats van op de inhoud”, vertelde Raymakers eerder in deze krant. Ook is hij bang dat het college en de gemeenteraad hun geloofwaardigheid verliezen. Met ’pijn in hun hart’ besloten de twee raadsleden om niet verder te gaan bij de VVD. Breij en Raymakers zullen op 31 januari hun ontslag indienen bij VVD Landsmeer en beëindigen daarmee hun raadswerk.

Om hun politieke carrière voort te zetten hebben zij gesprekken gevoerd met andere partijen. Zo kwamen ze bij Lokaal Landsmeer uit, daar zullen de twee toekomstige ex-VVD’ers op nummer twee en drie van de kieslijst komen te staan. „Er staat een fantastisch team klaar”, laten Raymakers en Breij weten. „Wij gaan de verkiezingsperiode vol enthousiasme tegemoet met Lokaal Landsmeer, dé partij die tot de kern(en) komt.” Huidig fractievoorzitter Axel Damme is verkozen tot lijsttrekker van Lokaal Landsmeer.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen