’Huizenfabriek Ursem voorbeeld om woningnood tegen te gaan’

Werkbezoek bij bouwbedrijf Ursem.

Werkbezoek bij bouwbedrijf Ursem.© Foto aangeleverd

Michiel Snik
Wognum

D66 in Medemblik ziet bouwbedrijf Ursem in Wognum als een voorbeeld hoe er gebouwd moet worden om de huidige woningnood tegen te gaan.

De partij bezocht vrijdag onder aanvoering van lijsttrekker Senna Rood de ’huizenfabriek’ langs de A7.

Ursem maakt in de ultramoderne fabriek in Wognum complete woningen. De huizen worden hier veertig procent sneller gerealiseerd dan op de ’traditionele’ manier mogelijk is, maar doen kwalitatief niet onder voor ’normale huizen’. Tegelijk zijn de woningen erg energiezuinig door optimale isolatie en gebruik van verschillende technische snufjes. Dit wordt modulaire bouwen genoemd, op deze manier worden complete wijken en ook hoogbouw gerealiseerd. Zo is het Jakartahotel in Amsterdam een voorbeeld van deze manier van bouwen.

(Tekst gaat door onder de foto)

Lijsttrekker Senna Rood bij Ursem.

Lijsttrekker Senna Rood bij Ursem.© Foto aangeleverd

,,Modulair bouwen is een speerpunt in ons verkiezingsprogramma. Hoe mooi dat een van de meest geavanceerde modulaire producenten van Europa in onze regio is gevestigd’’, zegt Rood. ,,Het is mooi dat Ursem duurzaamheid omarmt en daarmee een aanwinst is voor de toekomst.”

Na afloop van het werkbezoek kreeg Ursem-directeur Ed Lokhorst uit handen van Rood het eerste exemplaar van het verkiezingsprogramma van D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart van dit jaar.

Lijsttrekker Senna Rood (rechts) overhandigt het verkiezingsprogramma van D66 aan Ursem-directeur Ed Lokhorst.

Lijsttrekker Senna Rood (rechts) overhandigt het verkiezingsprogramma van D66 aan Ursem-directeur Ed Lokhorst.© Foto aangeleverd

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen