Besmettingen corona in West-Friesland daveren door: RIVM cijfers naar recordhoogte

De testlocatie van de GGD op bedrijventerrein Hoorn 80.

De testlocatie van de GGD op bedrijventerrein Hoorn 80.© Foto Marcel Rob

Martin Menger
Hoorn

Het RIVM noteerde vrijdag een record aantal nieuwe besmettingen voor de regio West-Friesland: er kwamen 905 positief geteste inwoners bij.

Daarmee houdt het gebied gelijke tred met de landelijke ontwikkeling; een forse groei van het aantal nieuwe gevallen, nog steeds betrekkelijk weinig ziekenhuisopnames.

Koploper

Onbetwiste koploper is de gemeente Hoorn, waar op één dag 349 nieuwe gevallen werden gemeld. Een inwoner moest naar het ziekenhuis. Dat is op zich al een ruime verdubbeling van het aantal gevallen tijdens de eerste grote coronagolf.

De gemeente Medemblik kreeg te maken met 147 inwoners bij wie het virus is vastgesteld. Ook in de gemeente Koggenland werd een record gemeten als het om nieuwe gevallen gaat: 128 inwoners bleken positief getest.

In dit verband blijven Opmeer en Enkhuizen nog achter. Opmeer kreeg te maken met 34 nieuwe gevallen, terwijl de teller in Enkhuizen bleef steken op 47. Het aantal besmettingen liep ook in de gemeente Drechterland plots fors op: vrijdag kwamen er volgens het RIVM 95 gevallen bij.

Stede Broec kreeg vrijdag te maken met een piek in het aantal besmettingen, nadat bij 105 inwoners het virus werd aangetroffen. Bij geen van deze gemeenten werd opname in het ziekenhuis gemeld.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen