Britse minister roept mensen op om naar kantoor te gaan

ANP Producties | Bron: ANP
Londen

De Britse minister van Economische Zaken heeft mensen opgeroepen om terug te keren naar kantoor om te profiteren van samenwerking in persoon. "De wereld moet leren leven met het coronavirus na een pandemie die biljoenen dollars van de wereldwijde productie heeft weggevaagd," aldus Kwasi Kwarteng.

Sinds het uitbreken van de coronacrisis werkten miljoenen Britten, al dan niet gedwongen door de maatregelen, thuis. Komende woensdag eindigt het advies van de Britse regering om thuis te werken. Die oproep komt na aankondiging van beëindiging van een groot deel van de coronamaatregelen. "Mensen die op kantoor werken hebben er baat bij om met collega's te werken, om direct met hen in contact te kunnen komen", zei hij.

Premier Boris Johnson, die erop gokt dat de omikronvariant van het coronavirus zijn hoogtepunt heeft bereikt, vindt dat de wereld met Covid-19 moet leren leven. Ook is hij van mening dat de economieën niet veel langer gesloten kunnen blijven. Hij heeft gezegd dat Londen zal herstellen als het leert leven met het virus.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.