FC Volendam heeft zijn record en doet goede zaken op de ranglijst, maar de manier waarop is weinig imponerend

Richard Walraven
Maastricht

FC Volendam heeft zijn record. Dankzij de 1-0 zege bij MVV heeft het de reeks van 21 ongeslagen wedstrijden uit 1970 geëvenaard. De manier waarop dat gebeurde was echter weinig imponerend.

Lees ook: Een draak van een wedstrijd, maar FC Volendam blijft wel winnen, evenaart record en loopt uit op concurrenten

Als Robert Mühren na negen minuten een vrije kopkans had benut, was het vermoedelijk een veel prettiger avondje Maastricht geworden voor Volendam. Zonder tot groots voetbal te komen was de koploper de betere ploeg. Maar ook Gaetano Oristanio en Bilal Ould-Chikh, de vervanger van de zieke Franco Antonucci, lieten prima kansen onbenut. Daardoor mocht Volendam nog blij zijn dat het met 0-0 de rust in ging. Maar ook Thomas van Bommel liet in de slotfase - tot twee keer toe - een mogelijkheid namens MVV onbenut.

Na rust vocht Volendam vooral tegen zichzelf. Het grossierde in balverlies, maar MVV wist er niet van te profiteren. Walid Ould-Chikh deed dat wel toen MVV slordig uitverdedigde. De thuisclub was te zwak om daar iets tegenover te zetten, al kwam Volendam een keer goed weg toen Martijn Kaars op de doellijn keeper Stankovic assisteerde.

Dankzij die treffer en de nederlagen van ADO en Excelsior deed Volendam nog goede zaken op de ranglijst ook.

Scoreverloop: 70. Walid Ould-Chikh 0-1.

MVV: Matthys; Delferriere, Dzepar, Waem, Keulen (79. Visser); Blummel, Souren (46. Zeegers), Van Bommel, Remans; Bösing (79. Alberg), Kastrati.

FC Volendam: Stankovic; Kasius, Benamar, Mirani, Eerdhuijzen (74. Flint); Walid Ould-Chikh (74. Ben Sallam), Deul, Oristanio (59. Alex Plat); Bilal Ould-Chikh (74. El Kadiri), Mühren, Van Mieghem (68. Kaars).

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen