Buschauffeurs zijn ziek, positief of moeten in quarantaine. Syntus Utrecht blijft voorlopig rijden volgens ’coronadienstregeling’

© archieffoto caspar huurdeman

Eric Lorier
Soest, Baarn

De bussen van Syntus Utrecht blijven voorlopig nog rijden volgens de vakantiedienstregeling. De normale dienstregeling is niet te doen omdat te veel chauffeurs of positief op corona zijn getest of in quarantaine moeten omdat een nauw contact positief is getest. De ’corona-dienstregeling’ is afgelopen zondag ingegaan.

Wanneer Syntus weer terug kan naar de normale dienstregeling valt niet te zeggen, volgens woordvoerster Lotte Hendriksen. ,,Er valt eigenlijk geen peil op te trekken. Het verschilt van dag tot dag. Maar zodra we zekerheid hebben wanneer we de normale dienstregeling weer kunnen garanderen melden we dat natuurlijk. Het laat zich alleen niet voorspellen, dat is het probleem.”

De busmaatschappij is non stop aan het improviseren de laatste tijd, schetst Hendriksen. ,,Het kan zijn dat een van de chauffeurs die nu dienst heeft op dit moment op de bus wordt gebeld dat hij meteen in quarantaine moet omdat hij in contact is geweest met iemand die positief is getest. Dat soort situaties gebeurt echt regelmatig. Dan moet er dus zo snel mogelijk een reserve-chauffeur worden opgeroepen. Daar houden we natuurlijk ook rekening mee, we hebben altijd een groep chauffeurs achter de hand."

Syntus, de busvervoerder in de provincie Utrecht, rijdt sinds zondag 16 januari volgens de vakantiedienstregeling. Syntus heeft hiertoe besloten om op die manier toch een betrouwbare dienstregeling te kunnen blijven garanderen. Buslijnen die veel door scholieren worden gebruikt rijden nog wel zo veel mogelijk volgens de normale dienstregeling. Dit omdat de scholen wel - zo veel mogelijk - open zijn.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen