Sluipverkeer dat even snel vanaf de Muyweg richting De Koog wil rijden, wordt voortaan beboet

Het nieuwe fietspad aan de Zanddijk.

Het nieuwe fietspad aan de Zanddijk.© Archieffoto Rene Pop

Casper Duin
De Cocksdorp

Autoverkeer dat gebruik maakt van het (nieuwe) fietspad vanaf de Muyweg richting De Koog wordt vanaf heden direct beboet.

Het nieuwe fietspad wordt momenteel door veel automobilisten als snelle omleidingsweg gebruikt nu de Postweg gedeeltelijk afgesloten is. Dit levert naast veel overlast ook gevaarlijke situaties op voor fietsers.

Door de werkzaamheden aan de Postweg is het kruispunt met de Muyweg tijdelijk afgesloten. Daarom is een tijdelijke omleiding ingesteld voor bewoners aldaar en bestemmingsverkeer van en naar de Muyweg. Zowel bewoners als bestemmingsverkeer met een ontheffing mogen tijdelijk gebruik maken van de vorig jaar tot fietspad omgezette weg (Zanddijk) tussen de Muyweg en de Slufterweg.

Doorgaand verkeer dient gebruik te maken van de omleiding via de Hoofdweg. De afsluiting Muyweg-Postweg wordt aan het eind van week acht of begin week negen weer opengesteld voor verkeer.

Deze week is de vangrail langs de Postweg aan het begin van Zuid Eierland vervangen. Het gaat om een houten exemplaar dat volgens de gemeente beter past bij het omringende natuurlandschap.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.