Ook burgemeester Beverwijk onderschrijft de oproep van zijn collega’s over coronabeleid kabinet

Martijn Smit.

Martijn Smit.© Archieffoto

Richard Stekelenburg
Beverwijk

Ook burgemeester Martijn Smit van Beverwijk onderschrijft de oproep van zijn 31 collega’s over het coronabeleid van het kabinet. In een open brief in de Volkskrant riepen zij het kabinet donderdagochtend op dat beleid ‘fundamenteel te herzien’.

Volgens de burgemeesters is de huidige wijze waarop landelijk ‘ad-hocmaatregelen’ worden genomen, niet meer houdbaar. Maatregelen zouden ‘voorspelbaar, logisch en redelijk’ moeten zijn, zo schrijven ze. Daarbij wijzen ze onder meer op de steeds veranderende regels en adviezen over mondkapjes.

De brief is ondertekend door bijna alle burgemeesters die voorzitter zijn van een Veiligheidsregio. Beverwijk is onderdeel van de Veiligheidsregio Kennemerland, die momenteel onder voorzitterschap staat van Marianne Schuurmans van Haarlemmermeer. Haar naam staat overigens niet onder de brief.

Hoewel Smit niet benaderd is voor ondertekening van de open brief, laat hij weten de inhoud voor honderd procent te onderschrijven. Vorige week sprak hij al zijn steun uit voor de oproep vanuit onder andere de horeca, de culturele sector en de sport om weer veilig open te gaan.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen