Kwiek’78 haalt een oude bekende terug, Opperdoes weer voorzien en St George, FC Medemblik en Westfriezen houden vast aan wat ze hebben

Vincent Schot
Hoorn

Een nieuwe week, een nieuwe trainerscarrousel. Vijf clubs vonden er een plekje op.

Kwiek’78 moest op zoek naar een nieuwe trainer nu Geert Rol besloten heeft na dit seizoen te stoppen. De club uit Avenhorn is hierin inmiddels geslaagd. De vierdeklasser haalt met Eric van Geemen een oude bekende terug. Acht jaar terug had hij Kwiek ook al onder zijn hoede.

Een poulegenoot van de Avenhorners in 4B, St George uit Spierdijk, meldde zich niet bij de redactie met hun trainersnieuws, maar maakte via social media bekend dat de samenwerking met Jurgen Roozendal met een jaar is verlengd.

Eenzelfde bericht stuurde FC Medemblik ons wel toe. De trotse koploper van 3A heeft Stephan Kaay langer aan zich gebonden. De club maakte direct van de gelegenheid gebruikt om te melden dat Bart de Groot aanblijft als assistent trainer, Jaap Zwaan de keepers blijft doen en Jaap Jan Postma na de zomer de scepter zwaait bij de vrouwentak.

Tevredenheid over de huidige staf is er ook in Zwaag, bij Westfriezen. Het bericht dat ons bereikte vanaf sportpark ’t Krijt was kort en bondig: ’SV Westfriezen heeft het contract met het trainersduo Joep groen en Constantijn Schouten verlengd.’

Voor Opperdoes zit de zoektocht naar een nieuwe trainer erop. De zaterdagclub heeft Arno Hulspas gestrikt voor komend seizoen. Hij zit nu nog op de bank bij MOC.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen